VERKOCHT schapenvacht bruin / grijs

heidschnucke schapenvacht bruin / grijs

KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN.

Heidschnucke schapenvacht grijs/bruin heeft super mooie lange lokken en gemêleerde bruin tinten met iets grijs , echt iets bijzonders !
Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heidschnucke schaap een zeer zeldzaam ras in nederland ( zie foto )

schaap komt uit een duitse hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 70 cm bij 80 cm in een natuurlijke langwerpige vorm..
Prachtig over bijvoorbeeld de bankleuning of om mee te decoreren
Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen,
heidschnucke vachten verharen iets sterker doordat de vacht boven en onderwol heeft
deze vacht zit redelijk stevig in elkaar maar zal nog wel iets verharen.

Dit zijn meer decoratie vachten , niet geschikt om op te zitten.
Heel mooi om over een poef te leggen.

heidschnucke schapenvacht grijs/bruin

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Beschrijving

heidschnucke schapenvacht bruin / grijs KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN. Heidschnucke schapenvacht grijs/bruin heeft super mooie lange lokken en gemêleerde bruin tinten met iets grijs , echt iets bijzonders ! Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heidschnucke schaap een zeer zeldzaam ras in nederland ( zie foto ) schaap komt uit een duitse hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 70 cm bij 80 cm in een natuurlijke langwerpige vorm.. Prachtig over bijvoorbeeld de bankleuning of om mee te decoreren Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen, heidschnucke vachten verharen iets sterker doordat de vacht boven en onderwol heeft deze vacht zit redelijk stevig in elkaar maar zal nog wel iets verharen. Dit zijn meer decoratie vachten , niet geschikt om op te zitten. Heel mooi om over een poef te leggen. heidschnucke schapenvacht grijs/bruin Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.