schapenvacht van vilt Ooi xl

schapenvacht van vilt Ooi xl

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien.

schapenvacht van vilt Ooi .
gevilte diervriendelijk heideschapenvacht Ooi .
schapenvacht van vilt .

De jas van Ooi heeft een prachtigezand kleuren in de lokken , grijze onder wol met beige boven tonen , een prachtige dikke , volle vacht .
een mooi zijde zacht kleed met prachtige lange lokken en een grote afmeting.
Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap.

Ooi woont bij een hobby boer in Drenthe samen met haar familie en worden gehouden voor de begrazing en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 145 bij 85 cm, gemeten inc lokken en zal nog zeer weinig verharen.
ook kunt u in deze vacht nog wat strootjes of vegetatie vinden.
Het is normaal dat gevilte vachten verharen.

Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar (mail voor info)

Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed of om op te zitten.

diervriendelijke vilt schapenvacht Ooi .
Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Beschrijving

schapenvacht van vilt Ooi xl klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien. schapenvacht van vilt Ooi . gevilte diervriendelijk heideschapenvacht Ooi . schapenvacht van vilt . De jas van Ooi heeft een prachtigezand kleuren in de lokken , grijze onder wol met beige boven tonen , een prachtige dikke , volle vacht . een mooi zijde zacht kleed met prachtige lange lokken en een grote afmeting. Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap. Ooi woont bij een hobby boer in Drenthe samen met haar familie en worden gehouden voor de begrazing en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 145 bij 85 cm, gemeten inc lokken en zal nog zeer weinig verharen. ook kunt u in deze vacht nog wat strootjes of vegetatie vinden. Het is normaal dat gevilte vachten verharen. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar (mail voor info) Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed of om op te zitten. diervriendelijke vilt schapenvacht Ooi . Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.