VERKOCHT schapenvacht voor op krukje bruin karamel

schapenvacht voor op krukje bruin karamel .
vilt schapenvacht , schapenvacht van vilt .

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien.

Dit schapenvachtje heeft de kleur bruin een mooie karamel kleur .
Met korte lokjes .
Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht de Gammelnorsk spælsau .
Het schaap woont op een biologische boerderij in Noorwegen samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 45 cm in de diameter .
En zeer geschikt voor op een krukje .
het is normaal dat gevilte vachten verharen .

schapenvacht voor op krukje bruin karamel .
Eens per jaar in het voorjaar worden deze schapen van het zeer oude Noorse schapenras, na het lammeren, met de hand geknipt. Dit om de dieren zo min mogelijk stress te geven. In het voorjaar worden de schapen naar de bergen gebracht waar ze in alle vrijheid kunnen lopen en in het najaar weer bijeengeroepen en naar beneden naar de stal gebracht waar ze de winter doorbrengen.

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Beschrijving

schapenvacht voor op krukje bruin karamel . vilt schapenvacht , schapenvacht van vilt . klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien. Dit schapenvachtje heeft de kleur bruin een mooie karamel kleur . Met korte lokjes . Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht de Gammelnorsk spælsau . Het schaap woont op een biologische boerderij in noorwegeni samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 45 cm in de diameter . En zeer geschikt voor op een krukje . het is normaal dat gevilte vachten verharen . schapenvacht voor op krukje bruin karamel . Eens per jaar in het voorjaar worden deze schapen van het zeer oude Noorse schapenras, na het lammeren, met de hand geknipt. Dit om de dieren zo min mogelijk stress te geven. In het voorjaar worden de schapen naar de bergen gebracht waar ze in alle vrijheid kunnen lopen en in het najaar weer bijeengeroepen en naar beneden naar de stal gebracht waar ze de winter doorbrengen. Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.