vilt schapenvacht diervriendelijk Zeus xl

vilt schapenvacht diervriendelijk Zeus xl

groot kleed gemaakt van de jas van heideschaap genaamd Zeus

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien

Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit vacht in de kleuren Donkerbruin/zwart met lichtere puntjes in de lokken.
zeer gemêleerde vacht met mega lange lokken van wel 20 cm!
Zeus zijn jas heeft een afmeting van : 1.30 bij 1.10 cm. Een grote dikke volle vacht met prachtige lange lokken. In een natuurlijke vorm.

Vachten als deze zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook een enorm show stuk in huis.
Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info)

Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. De jas van Zeus zal nog wat verharen.
Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen.
U kunt nog wat strootjes vinden in deze vacht.

Zeus woont met zijn kleine hobby kudde op een biologische boerderij in Drenthe waar ze gehouden worden voor het grazen en de wol dus niet voor de slacht.
Zeus loopt nog lekker in de wei terwijl u kunt genieten van zijn vacht.

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Beschrijving

vilt schapenvacht diervriendelijk Zeus xl groot kleed gemaakt van de jas van heideschaap genaamd Zeus klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit vacht in de kleuren Donkerbruin/zwart met lichtere puntjes in de lokken. zeer gemêleerde vacht met mega lange lokken van wel 20 cm! Zeus zijn jas heeft een afmeting van : 1.30 bij 1.10 cm. Een grote dikke volle vacht met prachtige lange lokken. In een natuurlijke vorm. Vachten als deze zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook een enorm show stuk in huis. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info) Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. De jas van Zeus zal nog wat verharen. Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen. U kunt nog wat strootjes vinden in deze vacht. Zeus woont met zijn kleine hobby kudde op een biologische boerderij in Drenthe waar ze gehouden worden voor het grazen en de wol dus niet voor de slacht. Zeus loopt nog lekker in de wei terwijl u kunt genieten van zijn vacht. Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.