Verkocht wasbare vacht van vilt Pluk

wasbare vacht van vilt Pluk
groot kleed gemaakt van de jas van heideschaap Pluk

KLIKT U OP DE FOTO OM ZE IN SCHERP GROOT FORMAAT TE ZIEN !

Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit vacht in de kleuren zilver grijs , licht grijs , beige, donkergrijs , zwart en bruin
zeer gemêleerde ruige vacht met lange lokken
Pluk zijn jas heeft een afmeting van : ongeveer 1.10 bij 85 cm . Een grote dikke vacht met prachtige vergrijsde kleuren. In een natuurlijke vorm.
Pluk woont bij een kleinschalige boer in drenthe die fokt met de schapen om het ras zuiver te houden.

Vachten als deze zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook een enorm show stuk in huis.
Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info)

Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. De jas van Pluk kan nog wat licht verharen.
Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen.

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Beschrijving

wasbare vacht van vilt Pluk groot kleed gemaakt van de jas van heideschaap Pluk KLIKT U OP DE FOTO OM ZE IN SCHERP GROOT FORMAAT TE ZIEN ! Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit vacht in de kleuren zilver grijs , licht grijs , beige, donkergrijs , zwart en bruin zeer gemêleerde ruige vacht met lange lokken Pluk zijn jas heeft een afmeting van : ongeveer 1.10 bij 85 cm . Een grote dikke vacht met prachtige vergrijsde kleuren. In een natuurlijke vorm. Pluk woont bij een kleinschalige boer in drenthe die fokt met de schapen om het ras zuiver te houden. Vachten als deze zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook een enorm show stuk in huis. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info) Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. De jas van Pluk kan nog wat licht verharen. Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen. Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.