diervriendelijk vilt schapenvacht Sjantie

60.00

diervriendelijk vilt schapenvacht Sjantie .

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien.

diervriendelijke vilt schapenvacht Sjantie
gevilte diervriendelijk heideschapenvacht Sjantie
schapenvacht van vilt .

De jas van Sjantie heeft een room witte kleur in de lange lokken ( let op gevilte schapenvachten zijn nooit spierwit dit doordat ze niet chemisch behandeld zijn, de vacht schijnt gelig op)
een mooi kleed met lokjes en een praktische afmeting.
Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap.

Ze woont bij een hobby boer in Drenthe samen met haar familie en worden gehouden voor de begrazing en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 90 bij 80 cm en zal zeker nog verharen.
ook kunt u in deze vacht nog wat strootjes of vegetatie vinden.
Het is normaal dat gevilte vachten verharen.

Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar (mail voor info)

Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed,.

diervriendelijke vilt schapenvacht Luna
Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

diervriendelijk vilt schapenvacht Sjantie . klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien. diervriendelijke vilt schapenvacht Sjantie gevilte diervriendelijk heideschapenvacht Sjantie schapenvacht van vilt . De jas van Sjantie heeft een room witte kleur in de lange lokken ( let op gevilte schapenvachten zijn nooit spierwit dit doordat ze niet chemisch behandeld zijn, de vacht schijnt gelig op) een mooi kleed met lokjes en een praktische afmeting. Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap. Ze woont bij een hobby boer in Drenthe samen met haar familie en worden gehouden voor de begrazing en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 90 bij 80 cm en zal zeker nog verharen. ook kunt u in deze vacht nog wat strootjes of vegetatie vinden. Het is normaal dat gevilte vachten verharen. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar (mail voor info) Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed,. diervriendelijke vilt schapenvacht Luna Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.