gotland schapenvacht Curly

132.50

Gotland schapenvacht Curly

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien.

Prachtige krullen vacht van het zweedse gotland schaap (zie foto)

zijde zachte krullen in diverse grijstinten en een zweempje licht bruin.

een zeer dik kleed van een zeldzaam schapenras.

De jas van Curly heeft een afmeting van 120 bij 70 cm in een langwerpige vorm.

Curlywoont in Friesland samen met haar 4 zusjes en wordt gehouden voor de hobby.

Een kleed wat een leven lang mee gaat en tevens wasbaar is. Een geheel diervriendelijk kleed , heeft aan de onderkant een antraciet grijze vilt laag en is afkomstig van geschoren schapen.

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 in voorraad

Productbeschrijving

Gotland schapenvacht Curly klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien. Prachtige krullen vacht van het zweedse gotland schaap (zie foto) zijde zachte krullen in diverse grijstinten. een zeer dik kleed van een zeldzaam schapenras. De jas van Curly heeft een afmeting van 120 bij 70 cm in een langwerpige vorm. Curlywoont in Friesland samen met haar 4 zusjes en wordt gehouden voor de hobby. Een kleed wat een leven lang mee gaat en tevens wasbaar is. Een geheel diervriendelijk kleed , heeft aan de onderkant een antraciet grijze vilt laag en is afkomstig van geschoren schapen. Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.