grijze Gotland schapenvacht

62.50

Grijze Gotland schapenvacht
Kleedje gemaakt van de jas van een Gotland schaap .

KLIKT U OP DE FOTO,S OM DE VACHT IN SCHERP GROOT FORMAAT TE ZIEN.

Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit Gotland schapenvacht in donker grijze kleuren met iets lichtere kleuren en heel licht iets beige in sommige punten.
Het Gotland schaap komt uit zweden en is zeer zeldzaam in Nederland .
zeer mooie kleur vacht . Dit zijn de natuurlijke kleuren van het schaap zelf .
mooie krul lokken.
het is normaal dat gevilte vachten wat verharen.

Een leuk klein vachtje om mooi mee te decoreren.

Het vachtje heeft een kleine afmeting van ongeveer 60 bij 65 cm . Een stoer vachtje in een ronde vorm.

Vachten in deze kleur zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook iets bijzonders in huis.
Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info)

Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten.
Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen.

Dit schaap woont met haar familie op een boerderij waar ze gehouden worden voor het grazen en de wol dus niet voor de slacht en een fok programma om het ras in stand te houden.

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Grijze Gotland schapenvacht Kleedje gemaakt van de jas van een Gotland schaap . KLIKT U OP DE FOTO,S OM DE VACHT IN SCHERP GROOT FORMAAT TE ZIEN. Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit Gotland schapenvacht in donker grijze kleuren met iets lichtere kleuren en heel licht iets beige in sommige punten. Het Gotland schaap komt uit zweden en is zeer zeldzaam in Nederland . zeer mooie kleur vacht . Dit zijn de natuurlijke kleuren van het schaap zelf . mooie krul lokken. het is normaal dat gevilte vachten wat verharen. Een leuk klein vachtje om mooi mee te decoreren. Het vachtje heeft een kleine afmeting van ongeveer 60 bij 65 cm . Een stoer vachtje in een ronde vorm. Vachten in deze kleur zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook iets bijzonders in huis. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info) Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen. Dit schaap woont met haar familie op een boerderij waar ze gehouden worden voor het grazen en de wol dus niet voor de slacht en een fok programma om het ras in stand te houden. Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.