grote stoere en ruige schapenvacht roomwit

155.00

grote stoere en ruige schapenvacht roomwit

heideschapen vilt schapenvacht , schapenvacht van vilt .

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien.

Dit grote schapenvacht heeft de kleur roomwit , beige met een licht grijze ondertoon in de onderwol .
Let op ; gevilte schapenvachten zijn nooit spierwit omdat ze niet chemisch behandeld zijn .
Vol met zeer lange lokken .

Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap .

Het schaap woont op een biologische boerderij in de groningse klei samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 120 cm bij 140 cm gemeten op de breedste punten .
Vachten als deze zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook een enorm show stuk in huis.
Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info)

Mooie robuuste sobere uitstraling .
Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag wit vilt .
Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten.

het is normaal dat gevilte vachten verharen .

grote stoere en ruige schapenvacht roomwit

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 op voorraad

Beschrijving

grote stoere en ruige schapenvacht roomwit heideschapen vilt schapenvacht , schapenvacht van vilt . klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien. Dit grote schapenvacht heeft de kleur roomwit , beige met een licht grijze ondertoon in de onderwol . Let op ; gevilte schapenvachten zijn nooit spierwit omdat ze niet chemisch behandeld zijn . Vol met zeer lange lokken . Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap . Het schaap woont op een biologische boerderij in de groningse klei samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 120 cm bij 140 cm gemeten op de breedste punten . Vachten als deze zijn zeer zeldzaam en u haalt dan ook een enorm show stuk in huis. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info) Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag wit vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. het is normaal dat gevilte vachten verharen . grote stoere en ruige schapenvacht roomwit Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.