heide schapenvacht van vilt Johnie

48.50

heide schapenvacht van vilt Johnie
Mooi fluffykleedje gemaakt van de jas van heideschaap Johnie

KLIKT U OP DE FOTO,S OM DE VACHT IN SCHERP GROOT FORMAAT TE ZIEN.
en op de groene bolletjes voor meer foto’s.

Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit vacht in de kleuren bruin / koper.
deze vacht heeft een kaal plekje ! zie laatste foto .

Johnie zijn jas heeft een diameter van 75 cmbij 65 cm . Een fluffy vacht in een ronde vorm.
heeft helaas 1 kaler plekje .
Johnie woont bij een hobby boer in Groningen op de klei.

Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info)

Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten.
Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen.

Johnie woont met zijn familie op een boerderij waar ze gehouden worden voor het grazen en de wol dus niet voor de slacht en een fok programma om het ras in stand te houden.

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 op voorraad

Beschrijving

heide schapenvacht van vilt Johnie Mooi fluffykleedje gemaakt van de jas van heideschaap Johnie KLIKT U OP DE FOTO,S OM DE VACHT IN SCHERP GROOT FORMAAT TE ZIEN. en op de groene bolletjes voor meer foto’s. Het kleed is gemaakt van een a kwaliteit vacht in de kleuren bruin / koper. deze vacht heeft een kaal plekje ! zie laatste foto . Johnie zijn jas heeft een diameter van 75 cmbij 65 cm . Een fluffy vacht in een ronde vorm. heeft helaas 1 kaler plekje . Johnie woont bij een hobby boer in Groningen op de klei. Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar( mailen voor was info) Mooie robuuste sobere uitstraling . Een dier vriendelijk kleed. De onderkant bestaat uit een laag grijs vilt . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om heerlijk op te zitten. Het is normaal dat gevilte vachten iets verharen. Johnie woont met zijn familie op een boerderij waar ze gehouden worden voor het grazen en de wol dus niet voor de slacht en een fok programma om het ras in stand te houden. Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.