plat gevilt Gotland schapen kleed

42.50

plat gevilt Gotland schapen kleed

KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN.

Deze stof van vilt is plat gevilt ( heeft dus geen losse krullen ) en gemaakt met de krullen wol van het Gotland schaap.
dit ras komt uit zweden en deze schapen komen in Nederland maar weinig voor. ( zie foto )

De vacht van dit Gotland schaap komt uit een Friese hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 60 cm bij 60 cm .
Een mooi dun gevilte lap.
In deze vacht vind u nog wat stukjes schors en blaadjes .
heel geschikt voor een stoel , als decoratie stuk of voor in de honden en katten mand.

plat gevilt Gotland schapen kleed .

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

plat gevilt Gotland schapen kleed KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN. Deze stof van vilt is plat gevilt en gemaakt met de krullen wol van het Gotland schaap. dit ras komt uit zweden en deze schapen komen in Nederland maar weinig voor. ( zie foto ) De vacht van dit Gotland schaap komt uit een Friese hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 60 cm bij 60 cm . Een mooi dun gevilte lap. In deze vacht vind u nog wat stukjes schors en blaadjes . heel geschikt voor een stoel , als decoratie stuk of voor in de honden en katten mand. plat gevilt Gotland schapen kleed . Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.