ruige sobere heidschnucke schapenvacht

55.00

ruige sobere heidschnucke schapenvacht

KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN.

Deze heidschnucke vacht van vilt heeft een zeer ruige uitstraling en mooie grijze kleuren gecombineerd met bruine kleuren.

Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heidschnucke schaap een zeer zeldzaam ras in nederland ( zie foto )

De vacht van dit heidschnucke schaap komt uit een duitse hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 110 cm bij 80 cm .
Heidschnucke wol is een wat stuggere wol soort .
Heeft plat wollig vilt in het midden stuk en ruige haren aan de buitenkant.
In deze vacht vind u nog wat stukjes schors en blaadjes .

ruige sobere heidschnucke schapenvacht

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

ruige sobere heidschnucke schapenvacht KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN. Deze heidschnucke vacht van vilt heeft een zeer ruige uitstraling en mooie grijze kleuren gecombineerd met bruine kleuren. Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heidschnucke schaap een zeer zeldzaam ras in nederland ( zie foto ) De vacht van dit heidschnucke schaap komt uit een duitse hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 110 cm bij 80 cm . Heidschnucke wol is een wat stuggere wol soort . Heeft plat wollig vilt in het midden stuk en ruige haren aan de buitenkant. In deze vacht vind u nog wat stukjes schors en blaadjes . ruige sobere heidschnucke schapenvacht Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.