ruige sobere vilt lap 1

28.50

ruige sobere vilt lap 1

KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN.

Deze stof van vilt heeft een zeer ruige uitstraling en mooie grijze kleuren gecombineerd met bruine kleuren.
Dun gevilte stof .

Deze stof van vilt is gemaakt van de vacht van een heidsschaap een zeer zeldzaam ras in nederland ( zie foto )

De vacht van dit heideschaap komt uit een Groningese hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 70 cm bij 70 cm .

Heeft plat wollig vilt met her en der ruige lokken en is een dunne lap .
In deze vacht vind u nog wat stukjes schors en blaadjes .
heel geschikt voor een stoel , als decoratie stuk of voor in de honden en katten mand.

ruige sobere vilt lap 1

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

1 op voorraad

Beschrijving

ruige sobere vilt lap 1 KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN GROOT SCHERP FORMAAT TE ZIEN. Deze stof van vilt heeft een zeer ruige uitstraling en mooie grijze kleuren gecombineerd met bruine kleuren. Dun gevilte stof . Deze stof van vilt is gemaakt van de vacht van een heidsschaap een zeer zeldzaam ras in nederland ( zie foto ) De vacht van dit heideschaap komt uit een Groningese hobby kudde en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 70 cm bij 70 cm . Heeft plat wollig vilt met her en der ruige lokken en is een dunne lap . In deze vacht vind u nog wat stukjes schors en blaadjes . heel geschikt voor een stoel , als decoratie stuk of voor in de honden en katten mand. ruige sobere vilt lap 1 Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.