schapenvacht beige/ roomwit

90.00

wasbare schapenvacht beige/ roomwit
Vilt vacht schapenvacht leer vrij .

heideschapen vilt schapenvacht van vilt .

klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien.

De jas van dit schaap heeft mooie lokken en heeft de kleuren room wit , beige en iets bruin/grijse onder wol een mooie gemêleerde vacht
Een zeer dikke compacte vacht.

Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap.

Het schaap woont op een biologische boerderij in de groningse klei samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 90 cm bij 90 cm.
Deze vacht zal nog iets verharen .
ook kunt u er nog wat strootjes in vinden.

Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om lekker op te zitten

schapenvacht beige/ roomwit
Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Uitverkocht

Beschrijving

wasbare schapenvacht beige/ roomwit Vilt vacht schapenvacht leer vrij . heideschapen vilt schapenvacht van vilt . klikt u op de foto,s om ze scherp in groot formaat te zien. De jas van dit schaap heeft mooie lokken en heeft de kleuren room wit , beige en iets bruin/grijse onder wol een mooie gemêleerde vacht Een zeer dikke compacte vacht. Deze vacht van vilt is gemaakt van de vacht van een heideschaap. Het schaap woont op een biologische boerderij in de groningse klei samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 90 cm bij 90 cm. Deze vacht zal nog iets verharen . ook kunt u er nog wat strootjes in vinden. Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om lekker op te zitten schapenvacht beige/ roomwit Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.