Verkocht bruin Ouessant schaap Dino .

Vacht bruin Ouessant schaap Dino .
KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN SCHERP GRROT FORMAAT TE ZIEN.

Biologische vacht van het kleinste schaap te wereld :
het ouessant schaap .
voor de rammen geldt een maximale schofthoogte van 49 cm en ze wegen omstreeks 20 kg, de ooien zijn 46 cm en wegen zo’n 14 kg.

De jas van ram Dino heeft donker bruine en licht bruinere kleuren.
Heeft een kortere vacht zoals normaal is bij ouessant schapen .
De rug streep heeft manen en daarvan neigt de kleur naar zwart .
Mooie volle vacht van kleiner formaat .

De naam “Ouessant” komt van het Île d’ Ouessant, een klein eilandje ten westen van Brest (Bretagne, Frankrijk) en de naam betekent dan ook “westelijk eiland”. Een Ouessant is dus zoiets als een westerling.

Dino woont het platteland in de Groningse klei samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht.

de vacht heeft een afmeting van: 110 cm bij 70 cm.
Deze vacht zal niet verharen .

Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om lekker op te zitten
Vacht bruin Ouessant schaap Dino .

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.

Beschrijving

Vacht bruin Ouessant schaap Dino . KLIKT U OP DE FOTO,S OM ZE IN SCHERP GRROT FORMAAT TE ZIEN. Biologische vacht van het kleinste schaap te wereld : het ouessant schaap . voor de rammen geldt een maximale schofthoogte van 49 cm en ze wegen omstreeks 20 kg, de ooien zijn 46 cm en wegen zo’n 14 kg. De jas van ram Dino heeft donker bruine en licht bruinere kleuren. Heeft een kortere vacht zoals normaal is bij ouessant schapen . De rug streep heeft manen en daarvan neigt de kleur naar zwart . Mooie volle vacht van kleiner formaat . De naam “Ouessant” komt van het Île d’ Ouessant, een klein eilandje ten westen van Brest (Bretagne, Frankrijk) en de naam betekent dan ook “westelijk eiland”. Een Ouessant is dus zoiets als een westerling. Dino woont het platteland in de Groningse klei samen met haar familie en worden gehouden voor de hobby en niet voor de slacht. de vacht heeft een afmeting van: 110 cm bij 70 cm. Deze vacht zal niet verharen . Geschikt als vloer of decoratiekleed , wandkleed, of om lekker op te zitten Vacht bruin Ouessant schaap Dino . Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct. Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.