Diervriendelijke schapenvacht afkomstig van een kruising schaap. Een mix van het Gotland schaap ( welke normaal gesproken grijs van kleur zijn) en een wit skudde schaap.
Deze schapen staan bekend om hun mooie kwaliteit wol en vachten. Een zeer zeldzaam ras.

Deze gevilte schapenvacht heeft room witte fijne krullen en witte vilt laag.
Deze vachten zijn erg bewerkelijk om te vilten. Alle lokken moeten 1 voor 1 voor en na het vilten worden los getrokken van elkaar om dit eindresultaat te krijgen .

Dit schaap is voor de tweede x geschoren dus super zachte fijne wol met een geweldige zijde glans.
De jas van dit schaap komt van een vrouwelijke schaapsherder die hier de plaatselijke golfbaan begraasd.
De vacht heeft een afmeting van:  90 cm bij 70 cm
Een zeer bijzondere vacht die u nergens anders zult vinden. Op de foto ziet u het schaap waar deze vacht van afkomstig is.

Deze vacht zal niet verharen .

Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.