Vilt producten schapenvacht

U vindt hier stoere en ruige interieur vilt producten van  schapenvacht. Gevilte schapenvachten, viltkleden van 100% wol en met de hand gemaakt en dier- vriendelijke Schapenvachten. Kleden gemaakt van 100% schapenwol, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude techniek nat vilten, handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk product. Alle vachten hebben hun natuurlijke kleur en meestal de eigen naam van het schaap.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd met behulp van heet water en zeep. Door krimp en wrijving ontstaat hier een mooie viltlaag. De kleden bevatten dus geen huid maar een vilt laag. Het mooie is dat het schaap dus nog steeds vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft. Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen Merino wol, omdat het Merino schaap vaak een slechter leven heeft gehad. Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven.

De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit schapenwol. U brengt met deze viltkleden een stoer accent en warmte in uw huis.

U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct. Het is ook vrij normaal dat gevilte schapenvachten nog wat uitharen als ze in gebruik zijn.
Tevens kunt u deze gevilte schapenvachten wassen in de wasmachine

Heeft u interesse in 1 van deze producten, maar u heeft nog vragen? info@dolledottie.nl
Blader rustig door onze webshop daar staat steeds een actueel assortiment. Deze producten zijn al gemaakt en kunnen snel geleverd worden.
Voor meer info over verzending en betaling zie onze FAQ pagina.