Diervriendelijke schapenvacht afkomstig van een kruising schaap. Een mix van het gotland schaap ( welke normaal gesproken grijs van kleur zijn) en een bruin skudde schaap.
Deze gevilte schapenvacht heeft kastanje bruine fijne krulletjes en grijze onderwol.

Dit schaap is voor de eerste x geschoren dus super zachte fijne wol.
De jas van dit schaap komt van een vrouwelijke schaapsherder die hier de plaatselijke golfbaan begraasd.
De vacht heeft een afmeting van:  75 cm in de diameter. ronde vacht.
Een zeer bijzondere vacht die u nergens anders zult vinden. Op de foto ziet u het schaap waar deze vacht van afkomstig is.

Deze vacht zal niet verharen maar dient met enige voorzichtigheid behandeld te worden door de fijne wol. niet geschikt voor huisdieren dan zal hij snel uit gepluisd zijn,
Het is normaal dat gevilte vachten verharen.

Een kleed voor het leven en is tevens wasbaar (er zit een waslabel aan de vacht)
Een dier vriendelijk gevilte schapenvacht. Kleden gemaakt van schapenvacht, nadat de schapen zijn geschoren worden de vachten geselecteerd en met de eeuwen oude ambacht techniek nat vilten handmatig verwerkt tot een prachtig diervriendelijk eindproduct.

Aan de onderkant van de afgeschoren vacht wordt een laag gekaarde wol (gekamde wol) bevestigd door middel van heet water en zeep.

Door krimp en wrijving ontstaat hierdoor een mooie viltlaag. De gevilte schapenvacht bevat dus geen huid maar een vilt laag.

Het mooie is dat het schaap dus nog vrolijk rond huppelt en volgend jaar weer een nieuwe jas heeft.

Voor de onderkant wordt wol gebruikt van het bergschaap en geen merino wol daar het merino schaap vaak een slecht leven heeft.Alle schapen waar u een vacht van koopt leven bij hobby boeren of begrazen beschermde natuur gebieden en hebben dus een goed leven. De kleden worden door het gehele proces door en door gewassen en ruiken dus fris en niet naar schaap. Het gehele kleed bestaat dus voor 100 % uit wol. U brengt met de viltkleden een stoer accent en warmte in huis. U kunt in de kleden af en toe nog een strootje of blaadje tegen komen, het is en blijft natuurlijk een natuurproduct.